
МИДИ
Mytilus galloprovincialis; Mytilus chilensis
- Продукт със сертификат ASC
- FAO 37, Черно и Средиземно мореОтглежда се във ферми, разположени високо над морското дъно (Floats, trays, rafts, ropes or bottom culture)
- FAO 27, Атлантически океан, североизточна частОтглежда се във ферми, разположени високо над морското дъно (Floats, trays, rafts, ropes or bottom culture)
- FAO 87, ЧилиОтглежда се на корда (Floats, trays, rafts, ropes or bottom culture)
Спокойно купувайте миди.
А най-добре търсете ASC сертифицирани!
Защо тази препоръка?
Препоръчваме консумацията на черна морска мида, тъй като отглеждането ѝ има малки последствия върху околната среда и регулацията е предимно успешна. В Чили сертифицираното по ASC отглеждане на миди е гаранция за природосъобразност. Регулацията на индустриалното отглеждане на миди е много успешна.
Къде се среща?
Черната морска мида се среща в цял свят. Черупката ѝ е гладка, синьо-виолетова, черна или кафява на цвят. Живее в приливните зони, като се прикрепя за скалите. Чилийските миди се срещат в южния Тих океан, южния Атлантик и Антарктика, в пясъчна, кална и скална среда, на дълбочина от 0 до 100 m. Растат до 18 сm.
- Aquaculture Stewardship Council - 1