Риба тон
с аспержи
от Яна Русева

2 Порции
45 минути и 2 часа за мариноване
Начин на приготвяне
Обезкостете филето и изрежете кожата на рибата. Мариновайте месото в сок от портокал, бяло вино, малко соев сос и щипка черен пипер. Запечете на сух тиган и оставете да покъкри за кратко в приготвения сос.
Отделно се задушават аспержите, които служат като гарнитура. Сервира се със свежа зелена салата, редуцирания сос и чаша вино, по желание.
Продукти
200 г охладено филе от риба тон
400 г аспержи
портокалов сок
бяло вино
соев сос
сол
черен пипер
Рецептата на Яна Русева е част от Кулинарния конкурс на WWF #ВкуснатаПолезнаРиба. С помощта на Рибен буквар 2.0 авторката откри консумацията на коя риба не вреди на океаните.
Рибни истории
Научи интересни истории от твоята чиния