Пъстърва
с гарнитура
от Гери Рад

2 Порции
1 час и 30 минути
Начин на приготвяне
Почиствате и измивате пъстървите, овалвате ги в подправките и ги слагате в тавичка. Хубаво е в нея да сипете повече олио. Запичате ги в предварително загрята фурна на 250 градуса. Понеже олиото е повече, рибите се запържват. Ако искате да се запекат и от двете страни, можете да ги ги върнете да постоят още малко във фурната, обърнати на другата страна.
Ориза се сварява, но преди да е готов напълно се добавят бамя, мащерка, сол и черен пипер на вкус. Може да добавите в ориза и малко от рибата…. по ваш вкус
Продукти
2 пъстърви
5 супени лъжици олио
3-4 стръка девисил, мащерка и магданоз
2 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
черен пипер на вкус
За гарнитурата:
1 кафена чаша бял ориз
200 гр. бамя
сол и черен пипер на вкус