!-- Google Tag Manager -->

Сьомга

с моцарела, печени чушки и авокадо

от Екатерина Белишка

 

icon_person 2 Порции     icon_person 45 минути и 2 часа за мариноване

Начин на приготвяне

Обезкостете филето сьомга и изрежете кожата на рибата. Нарежете филето на кубчета и го сложете в купа. Добавете брендито, мащерката, солта и черния пипер. Разбърквайте добре и оставете в хладилника да се маринова за 2 часа.

След това подредете рибата в тавичка и сложете отгоре по парченце моцарела. Запечете за около 6 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. В тиган добавете зехтина, нарязаните на ивици чушки и авокадо, босилека и овкусете с малко сол и черен пипер. Задушете съставките за около 2 минути. След това разпределете сместа в чинии, сложете отгоре парченцата сьомга и по стръкче мащерка за украса.

Продукти

200 гр. охладено филе сьомга

125 гр. моцарела

2 стръка свежа мащерка

50 мл. бренди

1 авокадо

3 броя печени чушки

7 листа свеж босилек

зехтин

сол

черен пипер

 

Рецептата на Екатерина Белишка е част от Кулинарния конкурс на WWF #ВкуснатаПолезнаРиба. С помощта на Рибен буквар 2.0 авторката откри как любимото ѝ ястие може да бъде и устойчиво.

Рибни истории

Научи интересни истории от твоята чиния