Сьомга
с моцарела, печени чушки и авокадо
от Екатерина Белишка

2 Порции
45 минути и 2 часа за мариноване
Начин на приготвяне
Обезкостете филето сьомга и изрежете кожата на рибата. Нарежете филето на кубчета и го сложете в купа. Добавете брендито, мащерката, солта и черния пипер. Разбърквайте добре и оставете в хладилника да се маринова за 2 часа.
След това подредете рибата в тавичка и сложете отгоре по парченце моцарела. Запечете за около 6 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. В тиган добавете зехтина, нарязаните на ивици чушки и авокадо, босилека и овкусете с малко сол и черен пипер. Задушете съставките за около 2 минути. След това разпределете сместа в чинии, сложете отгоре парченцата сьомга и по стръкче мащерка за украса.
Продукти
200 гр. охладено филе сьомга
125 гр. моцарела
2 стръка свежа мащерка
50 мл. бренди
1 авокадо
3 броя печени чушки
7 листа свеж босилек
зехтин
сол
черен пипер
Рецептата на Екатерина Белишка е част от Кулинарния конкурс на WWF #ВкуснатаПолезнаРиба. С помощта на Рибен буквар 2.0 авторката откри как любимото ѝ ястие може да бъде и устойчиво.
Рибни истории
Научи интересни истории от твоята чиния