Сьомга
на фурна
от Маги Йорданова

2 Порции
1 час
Начин на приготвяне
Котлетите се осоляват, подправят с черния пипер и се поставят в тава. Поръсват се с 2-3 супени лъжици зехтин. В тавата се налива малко вода – почти до половината на рибата. Пече се в загрята фурна на 180С докато хване хубав загар – приблизително около 20-30 минути. След като стане готова, желателно е да се поднесе веднага. Още топла се поръсва с прясно изцеден лимонов сок и ситно нарязания копър.
Продукти
3 броя котлети от сьомга
зехтин
сол
млян чер пипер
лимон
пресен копър
Гарнитура:
картофена салата
задушени зеленчуци на тиган
Рецептата за сьомга на фурна е изготвена от Маги Йорданова за нейния „Кулинарен блог на Маги“ в отговор на предизвикателството на WWF „Тествай Рибен буквар 2.0“. С помощта на наръчника за избор на устойчива морска храна тя откри сертифицирана сьомга и приготви с нея вкусно и полезно ястие.
Рибни истории
Научи интересни истории от твоята чиния