Скариди
мариновани на шиш
от Масимо Джорджо

4 Порции
12 часа за маринатата, 15 минути за останалата част
Начин на приготвяне
Почистете скаридите, разбъркайте розмарина и пеперончиното в част от зехтина на слаб огън и оставете сместа да се охлажда. След това блендирайте всички продукти заедно, с изключение на скаридите.
Поставете скаридите във вакуум плик (трябва да ги подредите само на един ред), добавете отгоре подготвената по-рано марината и вакуумирайте. Оставете в марината 12 часа. Когато сте готови, нанижете маринованите скариди на шишчетата и ги печете на барбекю за около 1,5 мин. от всяка страна.
Продукти
20 бр. скариди
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. розмарин
1 ч. л. риган
1 щипка пеперончино
1 щипка червен пипер
3 с. л. зехтин
4 с. л. соев сос
шишчета
На откриването на проекта „Полезната риба“ майстор-готвач Масимо Джорджо представи рецепта за мариновани скариди, приготвена специално със сертифицирани продукти.
Рибни истории
Научи интересни истории от твоята чиния