Скарида
бургер
от Дарин Стойков

1 Порция
15 минути
Начин на приготвяне
Половината от скаридите се пасират, а останалите се нарязват. Хлебчето се разрязва на две. Върху долната му част се намазва лимоновата майонеза. След това се слагат скаридите, срирача сосът, лукът, магданозът и панко-галетата. Върху тях се поставя яйцето, а най-отгоре – маринованият червен лук. Захлупват се с горната част на хлебчето и бургерът е готов за консумация.
Продукти
сертифицирани кралски скариди
яйца
срирача сос
бял лук
панко-галета
магданоз
хлебче, изпечено с бял и черен сусам.
майонеза с лимонов сок
маринован червен лук
Рецептата за бургер Скарида е изготвена от Дарин Стойков – Даро за блога му „Фкусно“ и е резултат на търсенето му на „нови вкусове и комбинации, с които първо да изненадаме себе си, после да зарадваме и гостите ни“. Освен много изкушаваща, с помощта на Рибен буквар 2.0 тя е и устойчива: „за да бъде всичко “по конец”, ползваме доставчик, който внася сертифицирани и устойчиво отглеждани скариди“. Споделяме рецептата тук с вас, а цялата публикация може да прочетете на неговия блог.
Рибни истории
Научи интересни истории от твоята чиния