Пангасиус
със спанак, киноа и тиквички
от Геерт ван Соест
ХОЛАНДИЯ

2 Порции
30 минути
Начин на приготвяне
Сварете киноата.
Нарежете тиквичките по дължината. Поръсете ги със сол и черен пипер, поръсете ги със зехтин и ги сложете да се пекат за 20 минути в предварително загрята фурна.
Поръсете пангасиуса с пипер и поставете по малко масло върху всяко филе. Поставете пангасиуса върху тиквичките, изцедете лимоновия сок върху рибата и върнете тавата обратно във фурната, докато рибата се приготви.
Междувременно сгответе шунката, нарязана на ситно, в тиган без масло.
Добавете лимонов сок към киноата. В една чиния поставете шепа спанак, киноата, след това тиквичките и рибата най-отгоре. Поръсете с малките парчета шунка и сервирайте с няколко резенчета лимон.
Продукти
2 тиквички
400 г филе от пангасиус
шепа спанак
100 г киноа
масло
3 лимона
4 парчета шунка
копър
сол и пипер
зехтин
Геерт е известен холандски майстор-готвач. През 2014 и 2015 г. става лице на кампанията „Пангасиус, рибата за всеки ден“, вдъхновявайки виетнамски производители и европейски потребители със своите оригинални рецепти.
История на пангасиуса
Научи повече за пангасиуса и за други истории от твоята чиния