Миди
с чоризо и шафран
от Ана Гъргич
Хърватия

2 Порции
45 минути
Начин на приготвяне
В голяма тенджера на средна температура, запържете чоризото със зехтин, чесън и доматено пюре. Бъркайте сместа, докато чоризото стане готово. След това добавете нарязаните домати, шафрана, мащерката, розмарина и босилека. Добавете мидите и виното и оставете виното да се изпари. Гответе, докато всички миди се отворят. Изхвърлете всички миди, които не се отварят, и добавете лимонова кора към останалите.
Сервирайте веднага с малко хляб.
Продукти
1 кг пресни миди
100 г чоризо
щипка шафран
5 нарязани пресни домата
1 с.л. доматено пюре
2 скилидки чесън
1 с.л. мащерка
1 с.л. розмарин
свежи листа босилек
2/3 ч. зехтин
кората на 1 лимон
1 ч. бяло вино
морска сол
От малко момиче, Ана обича да открива ястия и нови съставки в кухнята на майка си. Амбициозната й природа я подтиква да развие и усъвършенства кулинарните си умения, което ѝ носи елитната титла “Master Chef”. Ана работи с най-добрите световни готвачи и през 2012 г. печели титлата “Chef de Cuisine” в The Esplanade – най-престижния хотел в Загреб. Там тя създава ястия за различни кралски семейства и известни личности като принц Алберт от Монако, Дейвид Бекъм и Шакира.
История на мидите
Научи повече за мидите и за други истории от твоята чиния