!-- Google Tag Manager -->

Скумрия

със зеленчуци

от Ангелина Крумова

 

icon_person 2 Порции     icon_person 1 час

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства и разделя на две части. Подрежда се в тава и се осолява. Горчицата, черният пипер и зехтин на вкус се смесват и рибата се намазва с готовата смес. Доматът се реже на кръгчета и се подрежда върху месото. Морковите се нарязват на ивици, а лукът – на по-едри парчета и заедно със сушените домати се подреждат в тавата.

Рибата се пече за 20 мин. във фурна на 150 градуса. Може да се сервира с всякаква гарнитура, в случая – с картофена салата.

Продукти

2 скумрии

1 домат

5-6 сушени домата

1 лук

4 моркова

горчица

черен пипер

зехтин

сол

 

С рецепта за скумрия със зеленчуци в Кулинарния конкурс #ВкуснатаПолезнаРиба се включи и Ангелина Крумова. Ето какво сподели тя:

“Когато разглеждах Рибния буквар, разбрах много нова информация относно произхода и начина на улов на рибата и другите морски обитатели. За пореден път бях силно впечатлена от това колко ключов може да бъде изборът ми и как той трябва да бъде насочен към подкрепа на устойчивата храна и не само. Разбрах, че много от масово потребяваните риби всъщност не са устойчив избор или трудно биха били такъв. В крайна сметка избрах да приготвя скумрия. Ще продължа да се допитвам до буквара и да търся устойчива риба.”

История на скумрията

Научи повече за скумрията и за други истории от твоята чиния