!-- Google Tag Manager -->

Риба тон

с аспержи

от Яна Русева

 

icon_person 2 Порции     icon_person 45 минути и 2 часа за мариноване

Начин на приготвяне

Обезкостете филето и изрежете кожата на рибата. Мариновайте месото в сок от портокал, бяло вино, малко соев сос и щипка черен пипер. Запечете на сух тиган и оставете да покъкри за кратко в приготвения сос.

Отделно се задушават аспержите, които служат като гарнитура. Сервира се със свежа зелена салата, редуцирания сос и чаша вино, по желание.

Продукти

200 г охладено филе от риба тон

400 г аспержи

портокалов сок

бяло вино

соев сос

сол

черен пипер

 

Рецептата на Яна Русева е част от Кулинарния конкурс на WWF #ВкуснатаПолезнаРиба. С помощта на Рибен буквар 2.0 авторката откри консумацията на коя риба не вреди на океаните.

Рибни истории

Научи интересни истории от твоята чиния

Pin It on Pinterest

Share This