!-- Google Tag Manager -->

Пъстърва

с гарнитура

от Гери Рад

 

icon_person 2 Порции     icon_person 1 час и 30 минути

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате пъстървите, овалвате ги в подправките и ги слагате в тавичка. Хубаво е в нея да сипете повече олио. Запичате ги в предварително загрята фурна на 250 градуса. Понеже олиото е повече, рибите се запържват. Ако искате да се запекат и от двете страни, можете да ги ги върнете да постоят още малко във фурната, обърнати на другата страна.
Ориза се сварява, но преди да е готов напълно се добавят бамя, мащерка, сол и черен пипер на вкус. Може да добавите в ориза и малко от рибата…. по ваш вкус

Продукти

2 пъстърви

5 супени лъжици олио

3-4 стръка девисил, мащерка и магданоз

2 скилидки чесън

1 морков

1 глава лук

черен пипер на вкус

За гарнитурата:

1 кафена чаша бял ориз

200 гр. бамя

сол и черен пипер на вкус

Pin It on Pinterest

Share This