Кюфтета от сьомга

със сос

 

от Масимо Джорджо

 

icon_person 4 Порции     icon_person 30 минути

Начин на приготвяне

Филетирате сьомгата, като оставяте кожата, след което я печете на барбекю за около 10 мин., само от страната на кожата. След това махнете кожата и поставете раздробената сьомга в кухненски робот. Добавете лимоновия сок, кориандъра, магданоза, зехтина, фенела, яйцето и сол на вкус. Блендирайте всичко до получаване на еднородна смес, след което оформете желаните кюфтета. Отделно се смесват заквасената сметана, цеденото кисело мляко, копърът и сол на вкус.
Поширайте в топла вода (оставете да кипне и после изгасете котлона под тенджерата) кюфтета за около 30 сек.
Оформете хапката, поставяйки в дъното на една шот чаша, соса от заквасена сметана, цедено кисело мляко и копър и поставете отгоре кюфтето.

Продукти

300 г сьомга
1 с.л. кориандър
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязан копър
сокът от 1/2 лимон
100 г заквасена сметана
100 г цедено кисело мляко
1 с. л. олио
1 с. л. зехтин .
1/2 фенел
1 яйце

На откриването на проекта „Полезната риба“  майстор-готвач Масимо Джорджо представи рецепта за кюфтета от сьомга, приготвена специално със сертифицирана риба.

Рибни истории

Научи интересни истории от твоята чиния

Pin It on Pinterest

Share This