!-- Google Tag Manager -->

Сьомга

на фурна

от Маги Йорданова

 

icon_person 2 Порции     icon_person 1 час

Начин на приготвяне

Котлетите се осоляват, подправят с черния пипер и се поставят в тава. Поръсват се с 2-3 супени лъжици зехтин. В тавата се налива малко вода – почти до половината на рибата. Пече се в загрята фурна на 180С докато хване хубав загар – приблизително около 20-30 минути. След като стане готова, желателно е да се поднесе веднага. Още топла се поръсва с прясно изцеден лимонов сок и ситно нарязания копър.

Продукти

3 броя котлети от сьомга

зехтин

сол

млян чер пипер

лимон

пресен копър

Гарнитура:

картофена салата

задушени зеленчуци на тиган

Рецептата за сьомга на фурна е изготвена от Маги Йорданова за нейния „Кулинарен блог на Маги“ в отговор на предизвикателството на WWF „Тествай Рибен буквар 2.0“. С помощта на наръчника за избор на устойчива морска храна тя откри сертифицирана сьомга и приготви с нея вкусно и полезно ястие.

Рибни истории

Научи интересни истории от твоята чиния

Pin It on Pinterest

Share This