!-- Google Tag Manager -->

Скумрия

в кимион с моркови

от Анхел Леон

Испания

icon_person 6 Порции     icon_person 1 час (рибата трябва предварително да е престояла в марината 48 часа)

Начин на приготвяне

Скумрията

Филетирайте скумрията и отстранете костите и кожата. Оваляйте филетата в сол и оставете за 4 минути.

Маринатата

Намачкайте чесъна и добавете солта, кимиона и всички течни продукти, по реда, в който са изброени по-горе. Добавете олиото и разбъркайте с миксер. Поставете филетата във вакуум торба заедно с маринатата. Оставете да се охладят така за 48 часа.

Гарнитурата

Поставете листата на морковите във вода с лед. Бланширайте морковите и ги поставете в саламура. Нарежете морковите на тънки ленти с белачка и ги навийте на ролца.

Инструкции за сервиране

Поставете скумрията в чиния. Върху всяко филе поставете разгърнато морковено ролце. Изсушете листата от морков, потопете ги в зехтин и ги поръсете със сместа от сусам с уасаби.

Продукти

За скумрията

6 скумрии
Морска сол

За маринатата

1 с.л. сол
½ скилидка чесън
кимион
50 г винен оцет
100 г ябълков оцет
50 г шери
50 г соев сос
50 г зехтин
500 г мариновани моркови
75 г смлян кимион

За декорацията

Моркови с листата си
Сусам с уасаби

Анхел Леон е роден в Севиля. Той е известен като „Готвача на морето“ и има две звезди Мишелин. Смятан за пионер в съчетаването на изобретателни кулинарни творения и изненадващи морски вкусове като планктон и сушени морски дарове. През 2004 г. проектира “Кларимакс” в Университета в Кадиз – машина, която елиминира мазнините от продуктите, като запазва чистотата на вкуса им, използвайки филтър, направен от морски водорасли.

История на скумрията

Научи повече за скумрията и за други истории от твоята чиния

Pin It on Pinterest

Share This