!-- Google Tag Manager -->

Треска

гордостта на Португалия

В Португалия осолената треска е често срещано ястие. Португалците са ме приготвяли така още от 1497 г., когато пристигнали в Северна Америка. Чрез осоляване на треската те решили един сериозен проблем на морските еспедиции: съхраняването на храната по време на пътуването.

Gadus morhua

cod

icon_fishКакво ям

При хранене аз плувам с отворена уста, каквото влезе – влезе, дори и по-малки представители на моя вид.

icon_globalОткъде съм

Северната част на Атлантическия океан.

icon_left_rightМинимален размер

Около 100 cm.

 

icon_hand_fish_size2

icon_helpКакво можеш да направиш

Не ме купувай, освен ако нямам сертификат MSC.

ИДЕЯ КАК ДА СГОТВИШ

Треска

със сушени домати и кайсии

от Виктор Собрал

Pin It on Pinterest

Share This